
Vaření podle kalendáře: čtvero ročních období na talíři

Jaká pánev je nejlepší?
Vítejte v aréně nesoucí název kuchyň, kde svádějí souboj jednotlivé kuchyňské pomůcky a spotřebiče. Vítězství pak záleží z části na kuchařském umu, z části na stylu, a z části právě na použitém nářadí. Dnes se podíváme na pánve, které zaujímají na tomto poli jedno z předních postavení. Přestože jsou si tvarem velice podobné, najdeme mezi nimi spoustu rozdílů. Jakou tedy zvolit, pokud to myslíme s vařením aspoň trochu vážně?
Koření života
Když jsem byla dítě, pamatuji si pohled do máminy skřínky s kořením. Bylo to jako snění v černobílém světě. Dominantní skleničky byly naplněny jak jinak než solí a pepřem, vzpomínám si však také na drcený česnek v prášku, kousky sušené cibule či skořicový cukr - určený pro můj oblíbený toast. Pamatuji si také skleničku s paprikou, která se po celá desetiletí nezměnila, stejně jako party držáčky vajec na tvrdo.
Je do růžova propečené kuře hrozbou?
Určitě jste se již setkali s narůžovělým kouskem kuřecího. Dát takové maso zpět k provaření nebo jej bez ostychu sníst? Odpověď jsme zkusili najít u Briana Geigera
10 největších Fast Food řetězců na světě: tajemství nemožného?
Známe to každý, jdete nakupovat, projít se do města a dostanete hlad. Zarytí odpůrci a konzumenti zdravé stravy pohrdnou, nicméně mnozí z nás si jednou za čas dopřejí nějaký ten kousek mastného kuřete či tučných hranolků s hamburgerem. Ať tak či onak, fast foody se stali neodmyslitelnou součástí stravování napříč kontinenty, dnes se tedy pojďme podívat na deset největších gigantů tohoto průmyslu.
Zákaz prodeje celeru osobám mladším 18 let!
Určitě se ptáte, proč celer znecitlivuje jazyk? Donedávna jsme se i my domnívali, že je to důsledkem špatného mytí - tedy důsledek určitých pesticidů či konzervačního spreje. Nicméně tato domněnka byla špatná. Stačilo trochu hledání na internetu abychom zjistili, že se ve skutečnosti jedná nikoliv o chybu, nýbrž vlastnost. Jak se s tím tedy vypořádat?
Strana 6 z 7