Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Sen každého kuchaře: Kuchyně na míru.

Sdílet

kuchynenamiruMít kvalitní, dobře uspořádanou kuchyň je sen každého správného kuchaře. Ne každý je však schopen zařídit si kuchyň přesně podle svých představ.

Většina lidí bohužel zvolí první řešení, které je napadne a až posléze zjistí, že kuchyň by šla zařídit mnohem lépe a účelněji.

Recenze: Restaurant Kandelábr - Co zakousnout k pivu…

Sdílet

kuchrestRestaurant Kandelábr láká strávníky svým pěkným interiérem, ale těšit se můžete i na dobré jídlo v podobě české klasiky.

Kromě kuchyně funguje každý den i domácí pekárna a v nabídce samozřejmě najdete i čepované pivo a výborná vína z Moravy.

Tip na skvělé hlavní jídlo: Plněná svíčková

Sdílet

Suroviny:

600 g sviečkovice, 60 g tuku, soľ, čiernekorenie, 40 g údenej slaniny, 60 g husacej pečene, 80 g šampiňónov, 50 gcibule, 20 g paradajkového pretlaku, 30 g hladkej múky

Postup:

Sviečkovicu rozrežeme (nie úplne), slabonaklepeme, posolíme a okoreníme. Medzitým môžme pracovať aj na prípravepolievky,ak neviete ,ktorá sa hodí skúste recepty napolievky.

Slovenská specialita: Rizoto zasypané oštiepkom

Sdílet

rizoto

Dovolujeme si Vám představit jednoduché, leč velmi chutné jídlo. Recept laskavě poskytl slovenský portál 123recepty.sk

Čo potrebujeme:

750 ml hydinového vývaru, 80 g šunky alebo prerastenej slaninky, 50 g cibule, 40 ml olivového oleja, 80 g masla, hrsť nasekanej petržlenovej vňate, 400 g mrazeného hrášku, 320 g ryže, 50 g cibule, 20 ml suchého bieleho vína, 100 g oštiepka, soľ, mleté čierne korenie.

Čokoládová slast v podobě ovocného fondue

Sdílet

fondue02

Že je mlsání čokolády pouze dominantou žen? Nenechte se mýlit, takové kvalitně připravené čokoládové pochoutce neodolá jediný muž. Příprava čokoládového fondue je velmi snadná a s profesionální sadou obsahující všechno potřebné navíc ještě velmi zábavná.Takové dárky do kuchyně, které usnadňují přípravu nejrůznějších pochoutek, jistě ocení každá kuchařka. Vyměňte zamazané plechy od těsta za dezert v podobě tmavé čokolády a čerstvých kousků chutného ovoce.

 

Pečeme na Vánoce s předstihem: Linecké rohlíčky

Sdílet

Photoxpress_2155238Přichází podzim, za chvíli tady bude zima a s ní i oblíbené Vánoce. Začne opět velký maraton nákupů, pečení, připravování výzdoby, úklidu...

Také se nezapomíná na vánoční trhy, na které chodí načerpat sváteční atmosféru staří i mladí. Předtím než to všechno začne, byste si měli všechno pořádně naplánovat, ať pak nepospícháte na poslední chvíli. Hlavně upečte včas vánoční cukroví.

Strana 2 z 5