
Tipy, rady, zajímavosti
Vaření podle kalendáře: čtvero ročních období na talíři

Jaká pánev je nejlepší?
Vítejte v aréně nesoucí název kuchyň, kde svádějí souboj jednotlivé kuchyňské pomůcky a spotřebiče. Vítězství pak záleží z části na kuchařském umu, z části na stylu, a z části právě na použitém nářadí. Dnes se podíváme na pánve, které zaujímají na tomto poli jedno z předních postavení. Přestože jsou si tvarem velice podobné, najdeme mezi nimi spoustu rozdílů. Jakou tedy zvolit, pokud to myslíme s vařením aspoň trochu vážně?
Koření života
Když jsem byla dítě, pamatuji si pohled do máminy skřínky s kořením. Bylo to jako snění v černobílém světě. Dominantní skleničky byly naplněny jak jinak než solí a pepřem, vzpomínám si však také na drcený česnek v prášku, kousky sušené cibule či skořicový cukr - určený pro můj oblíbený toast. Pamatuji si také skleničku s paprikou, která se po celá desetiletí nezměnila, stejně jako party držáčky vajec na tvrdo.
Je do růžova propečené kuře hrozbou?
Určitě jste se již setkali s narůžovělým kouskem kuřecího. Dát takové maso zpět k provaření nebo jej bez ostychu sníst? Odpověď jsme zkusili najít u Briana Geigera
10 největších Fast Food řetězců na světě: tajemství nemožného?
Známe to každý, jdete nakupovat, projít se do města a dostanete hlad. Zarytí odpůrci a konzumenti zdravé stravy pohrdnou, nicméně mnozí z nás si jednou za čas dopřejí nějaký ten kousek mastného kuřete či tučných hranolků s hamburgerem. Ať tak či onak, fast foody se stali neodmyslitelnou součástí stravování napříč kontinenty, dnes se tedy pojďme podívat na deset největších gigantů tohoto průmyslu.
Více článků...
Strana 7 z 9