V dnešním díle se podíváme na grily, které každý z nás dobře zná - grily na dřevěné uhlí. I přes všechen nátlak moderních technologií je právě dřevěné uhlí tím palivem, které najdeme na českých zahradách nejvíce. Není se čemu divit, široký výběr, mobilita a levný provoz z něj dělají příjemného společníka pro teplé letní večery.
Jaký vybrat gril?
Vybíráme gril pro nadcházející sezonu: grily na dřevěné uhlí
Vybíráme gril pro nadcházející sezonu: plynové grily
Plyn – nenahraditelný pomocník v milionech domácností je postupem času vytlačován technikou poháněnou elektrickým proudem. Jak tomu však bývá, není všechno zlato, co se třpytí. Jsou zkrátka situace, kdy indukční či keramická deska srovnání s klasickým výkonným plynovým hořákem nesnese. Své by o tom mohly vyprávět takřka veškeré restaurace světa, včetně těch nejlepší – ano, zde je použití čehokoliv jiného než právě plynu nemyslitelné. Jaká je však situace u grilů poháněných tímto palivem?
Vybíráme gril pro nadcházející sezonu: elektrické grily
Ranní mrazíky, haldy spadaného listí a sychravé počasí - obrázek posledních dnů příliš k venkovním aktivitám nevybízí. Dlouhé letní večery strávené u ohně či grilu s přáteli nebo rodinou se pomalu, ale jistě přesunuli do teplejších míst. Možná se ptáte, proč přicházíme s tímto článkem v tak nevhodnou dobu. My jsme se však rozhodli nabídnout vám zcela exkluzivní přehled grilů v čase, kdy je jejich cena takřka nejníže právě z důvodu jejich aktuální neatraktivity.
Konec lávovým grilům?
Problémové využití, špatný rozvod tepla, hrozící spálení masa či přemíra škodlivých látek - takto lze v kostce charakterizovat lávové grily, které se pomalu, nicméně jistě začínají vytrácet z trhu. Není se co divit, ostatní technologie jsou propracovanější, spolehlivější, uživatelsky příjemnější a v neposlední řadě také levnější. Dnes se podíváme, co lávovým grilům podlomilo vaz a proč je Kuchtění.cz nedoporučuje.
Grilovací speciál: připravujeme grilovací párty

Vítejte zpět u našeho seriálu o grilování. Dnes se podíváme blíže na grilování samotné. Již v minulém díle jsme zabrousili do tajů grilované zeleniny, dnes však téma poněkud zevšeobecníme a zaměříme se na grilování jako takové, prozradíme vám pár horkých tipů a triků a doladíme vše tak, aby právě ta vaše barbeque párty byla tou nejlepší široko daleko.
Grilovací speciál: tajemství grilované zeleniny
