Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Rybí variace na listovém salátu


Kategorie: zeleninová jídla,

INGREDIENCE:

Pro 4 osoby: 1 fenykl, 1 pórek, 3 rajčata, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 5 lžic olivového oleje, 50ml bílého vína, ½ lžičky pernodu, 100ml vývaru, 6-8 šafránových blizen, sůl, šťáva z 1 citronu, 1 lžička hořčice, 400g plátků středomořské ryby, pepř, kayenský pepř, 120g míchaného listového salátu,  octová zálivka.


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

1.       Zeleninu očistíme a omyjeme. Křehké výhonky fenyklu odkrojíme a dáme stranou. Fenykl, pórek a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme.

2.       Česnek, cibuli a fenykl zpěníme na 1 lžíci oleje. Přidáme pórek a opékáme 3-4 minuty. Podlijeme vínem, pernodem a vývarem. Osolíme. Sejmeme z ohně a přimícháme 3 lžíce oleje, rajčata, citronovou šťávu, hořčici a sekané fenyklové výhonky.

3.       Rybu osolíme, opepříme a dokořeníme kayenským pepřem. Opékáme 4-6 minut na oleji.

Salátové listy upravíme na talíře. Přiložíme rybu a zakapeme octovou zálivkou.

Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 118
Powered by Sigsiu.NET