Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

12 kroků k dokonale připravené rybě


Kategorie: ryby, grilujeme,

POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

Nákup a výběr:

  • Nejlepší je ryba čerstvá. Poznáte ji tak, že se leskne, žábry jsou červené. Pokud do ryby píchnete prstem, důlek se rychle vrátí zpátky.
  • Mraženou rybu necháme rozmrazit, omyjeme a osušíme.
  • Pokud rozmrazujeme rybu v kůži, můžeme ji ponořit do studené vody (rychleji povolí).
  • Nejvhodnější na gril jsou: kapr, cejn, pstruh, úhoř, makrela, hejk, losos nebo mořská štika.

Nakládání:

  • Rybu očistíme a vykucháme. Můžeme ji stáhnout s kůže nebo oškrábat. Pozor - pstruzi a líni se neškrabou. Pořádně je osolíme.
  • Dobré je maso pokapat citronovou šťávou. Zbavíte se tak pro někoho nepříjemné rybiny.
  • Rybu nakládáme do připravené marinády, nejlépe přes noc v chladničce.
  • Pokud se chystáte grilovat celou rybu i s kůží, na několika místech ji nařízněte.

Grilování:

  • Po položení na rozpálený gril rybu nechte chvíli zatáhnout, aby neunikala šťáva. Až pak ji potírejte olejem či marinádou a obracejte.
  • Nepoužívejte vidličku, ani do ryb nepíchejte, maso je pak vysušené.
  • Ryba vcelku je hotová zhruba po 20-30 minutách. Podkovičky (plátky) za 6-12 minut.
  • Pokud grilujeme na uhlí, před závěrem můžeme do ohniště přidat česnek, jalovec apod.

 


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 235
Powered by Sigsiu.NET