Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Makrela na bylinkách


Kategorie: ryby,

INGREDIENCE:

Ryby:

4 středně velké makrely, sůl, 4 lžíce nahrubo nasekaného kopru, 4 lžíce nahrubo nasekaného oregana, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 1 citron, 2 lžičky mleté papriky, 100 g másla.

Salsa: 3 rajčata, 2 šalotky, sůl, 1 stroužek česneku, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce balzamikového octa, 6 lžic olivového oleje, 1 salátová okurka, chilli paprička, čerstvě mletý černý pepř


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

1.      Makrelu položíme na bok, podržíme ji, aby neklouzala, a rozřízneme ostrým nožem od ocasu až k hlavě. Řez nevedeme příliš hluboko, abychom nepoškodili vnitřnosti. Potom rybu rozevřeme a vyjmeme vnitřnosti. Důkladně ji ze všech stran omyjeme tekoucí vodou.

2.      Do každé ryby nařízneme po obou stranách několik šikmých zářezů. Pak makrely osolíme na povrchu i uvnitř. Do břišní dutiny vložíme asi 2/3 na větší kusy nasekaných bylinek. Šalotku oloupeme a velmi jemně nasekáme, česnek prolisujeme, dáme do mísy a přidáme zbytek nasekaných bylinek, nastrouhanou kůru z citronu a mletou papriku. Vše nasypeme do rozpuštěného másla a důkladně promícháme.

3.      Makrely opatrně položíme na rozehřátý rošt a grilujeme za častého otáčení 15-20 minut. Doba grilování může být různá a vždy závisí od velikosti ryb. Během grilování ryby stále potíráme bylinkovým máslem.

4.      Rajčata nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek, oloupanou, na kostičky nakrájenou a semínek zbavenou okurku a nasekanou petrželku. Zakapeme olivovým olejem a dochutíme balsamikovým octem, chilli papričkou, solí, čerstvě drceným pepřem. Hotové ryby pokapeme citronovou šťávou a podáváme s rajčatovou salsou.

 


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 205
Powered by Sigsiu.NET