Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Maréna se šťovíkovou omáčkou


Kategorie: ryby,

INGREDIENCE:

Pro 4 osoby:

4 vykuchané marény (možno nahradit pstruhy), sůl, pepř, 1 šalotka, 100g šťovíku (lze nahradit roketou), 2 lžíce másla, 100g rybího vývaru, 3 lžíce suchého vermutu, 125g zakysané krémovité smetany, 2 lžíce pomerančové šťávy


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

1.      Ryby omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Uvnitř a zevně osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Šťovík omyjeme, osušíme a posekáme.

2.      Ryby opékáme asi 5 minut na rozehřátém másle, poté je přeložíme na mísu, přikryjeme alobalem a udržujeme teplé. Na vypečeném tuku zesklovatíme nasekanou šalotku.

3.      Přidáme vývar a vermut. Za častého míchání povaříme. Postupně přidáváme smetanu a na závěr vmícháme šťovík.

4.      Omáčku ochutíme pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme. Ryby podáváme se šťovíkovou omáčkou, případně zdobenou půlkami pomerančových plátků.


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 109
Powered by Sigsiu.NET