Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Pečená ryba s rajčaty


Kategorie: ryby,

INGREDIENCE:

Pro 4 osoby:

4 filety z mořského okouna, 4 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, 100g másla, 500g rajčat, 2-3 suchary, 2-3 stroužky česneku, 1 svazek petrželky, po 2 snítkách tymiánu a dobromysly


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

1.      Filety omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vložíme je vedle sebe do dobře vymaštěné zapékací formy.

2.      Rajčata omyjeme, vyřízneme stopku a nakrájíme na plátky. Obložíme jimi rybí filé.

3.      Troubu předehřejeme na 200°C. Suchary najemno umeleme. Česnek oloupeme, rozmačkáme a podusíme na zbylém másle. Stáhneme z plotny a vmícháme sucharovou strouhankou.

4.      Zelené bylinky omyjeme a osušíme. Otrháme lístky a jemně nasekáme. Přidáme k česnekové strouhance a rozdělíme na rybí filé. Formu dáme na střední příčku trouby a pečeme asi 20 minut. Podáváme s bílým chlebem a polníčkem.


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 166
Powered by Sigsiu.NET