Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Grilovaný platýs s bylinkovým sýrem


Kategorie: ryby,

INGREDIENCE:

Pro 4 osoby:

500ml zeleninového vývaru( z kostky), 1 bobkový list, 4 filety z platýze( po 150g), 1 stroužek česneku, 4 lžíce čerstvého sýra, 20g strouhaného parmazánu, 2 cukety, 4 rajčata, 1 cibule, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, drcené nové koření, snítky tymiánu


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

1.      Zeleninový vývar uvedeme do varu s bobkovým listem. Rybu omyjeme ve studené vodě a ve vývaru povaříme na velmi mírném ohni 5 minut. Vyjmeme a vložíme do zapékací formy.

2.      Česnek oloupeme a prolisujeme. Tymián omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Obojí promícháme s čerstvým sýrem.

3.      Předehřejeme gril v troubě. Filety potřeme bylinkovým čerstvým sýrem a posypeme parmazánem. Grilujeme asi 10 minut.

4.      Cuketu a rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vše podusíme na oleji asi 5-8 minut. Osolíme, ochutíme citronovou šťávou a novým kořením. Hotový pokrm ozdobíme tymiánem.


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 142
Powered by Sigsiu.NET