Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Mořský okoun s koprovou omáčkou


Kategorie: ryby,

INGREDIENCE:

Pro 4 osoby:

4 filety z mořského okouna, šťáva z 1 citronu, 2 mrkve, 2 pórky, sůl, pepř, 1 lžíce rostlinného tuku, 200ml rybího vývaru(z kostky), 100ml bílého vína, 100g másla, 1 svazek kopru, plátky citronu na ozdobu


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

1.      Rybu omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli rozležet.

2.      Mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké podlouhlé nudličky.

3.      Rybu osušíme, osolíme, opepříme a opékáme na tuku po obou stranách asi 5 minut. Zeleninu 5 minut podusíme v malém množství osolené vody.

4.      Rybí vývar ohřejeme s bílým vínem a necháme trochu vyvařit. Poté zašleháme vločky studeného másla. Osolíme a opepříme.

5.      Kopr omyjeme, osušíme, až na několik snítek ho jemně posekáme a vmícháme do omáčky. Podáváme s pečenou rybou a dušenou zeleninou. Ozdobíme plátky citronu a koprem.


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 128
Powered by Sigsiu.NET