Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Jihočeská rybí polévka


Kategorie: ryby,

INGREDIENCE:

Pro 6 osob:

400g rybích vnitřností a hlava s kapra, 300g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 středně velká cibule, 100g másla, 50g hladké mouky, špetka muškátového květu, sůl, pepř, 1,5 l vody, 1 žloutek, 100 ml 12% smetany, bílé pečivo, kopr na ozdobu


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

1.      Z rybí hlavy odstraníme žábry a oči, důkladně ji opereme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme odřezky s kapra a na polovinu rozříznutou oloupanou cibuli. Vodu osolíme a pozvolna vše vaříme doměkka.

2.      Uvařenou polévku pečlivě procedíme, kosti a hlavu vyjmeme. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Můžeme použít i jíšku instantní. Jíšku zašleháme do vlažného vývaru a vaříme asi 20 minut.

3.      Zeleninu nakrájíme na nudličky a opečeme na másle. Pak zeleninu, vnitřnosti a obrané rybí maso dáme do polévky a vaříme 10 minut.

4.      Polévku dochutíme mletým muškátovým květem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Pak ji zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně. Do polévky dáme kostičky upečené housky a ozdobíme koprem.

 


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 223
Powered by Sigsiu.NET