Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Marinované pstruhy


Kategorie: ryby,

INGREDIENCE:

(pro 4 osoby)

4 pstruhy, sůl, 2 lžičky koření na ryby, 200 ml oleje, 80 g másla, 2 citrony.

Na dip: 3 stroužky česneku, 200 g tvarohu, svazeček naťové cibulky, 80 ml mléka, 1 lžičku vegety


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:
  1. Vykuchané pstruhy dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, potřeme kořením na ryby, vložíme do misky a zalijeme olejem. Takto naložené je necháme v chladničce asi dvě hodiny marinovat.

  2. Připravíme si čtyři dostatečně velké obdélníky alobalu. Do každého pstruha dáme kousek másla, položíme je na alobal, obložíme plátky citronu a důkladně zabalíme.
  3. Balíčky dáme na rozehřátý gril nebo do trouby a pečeme asi 30 minut. Během pečení je obracíme.
  4. Mezitím si připravíme česnekový dip: stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí, pak je vmícháme do tvarohu. Naťové cibulky najemno nasekáme a přidáme do směsi. Přilijeme mléko, dochutíme vegetou a vše důkladně promícháme. Pro zvýraznění můžeme dip doplnit například trochou žitné.
Ryby podáváme obložené mrkví a citronem, posypané petrželkou.

Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 153
Powered by Sigsiu.NET