Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Pstruh se šunkou


Kategorie: ryby,

INGREDIENCE:

(4 porce)

4 pstruzi, 80 g másla, sůl, čerstvě mletý pepř, 5 snítek tymiánu, petrželová nať, 8 plátků parmské šunky, 4 plátky anglické slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 1 citron


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:
  1. Pstruhy důkladně omyjeme, očistíme a osušíme. V misce smícháme máslo se solí a pepřem, přidáme nadrobno nasekaný tymián a jemně nasekanou petrželovou nať. Touto směsí pstruhy vevnitř vytřeme.

  2. Každého pstruha obalíme dvěma plátky parmské šunky a jedním plátkem anglické slaniny. Plech vyložíme pečícím papírem, který potřeme olivovým olejem. Na něj poskládáme pstruhy, na povrchu je potřeme ochuceným máslem, posypeme tymiánem a sekanou petrželovou natí. Nakonec ryby poklademe kolečky citronu, vložíme do trouby při 180°C pečeme zhruba 30 minut ( můžeme je také připravit na grilu).
  3. Upečené pstruhy přendáme na talíře a ihned podáváme. Můžeme je ozdobit plátky citronu, čerstvými bylinkami a přidat bylinkové máslo. Vhodnou přílohou je zeleninový salát, čerstvé pečivo nebo různě upravené brambory, které připravíme takto: k pstruhům na plech přidáme důkladně omyté brambory ve slupce (nejlépe malé, větší brambory raději před pečením povaříme), lehce je potřeme máslem, na povrchu nařízneme do kříže a upečeme.

Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 129
Powered by Sigsiu.NET