Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Štika s houbovým závinem


Kategorie: ryby,

INGREDIENCE:

(Pro 2 osoby)

Houbový závin: 150g hub (směsi), 100g listového těsta, 2 lžíce másla, 40g hrubé krupice, 1 žloutek, několik snítek čerstvé petrželky, mletý pepř, drcený kmín, sůl.

Štika: 300g štiky, 2 lžíce černých oliv, 1 středně velká červená cibule, 2 malé rajčata, 1 lžíce loupaných rajčat (konzervovaných), 3 stroužky česneku, 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu, 50ml červeného vína, olivový olej na pečení, mletý pepř, sůl


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

Houbový závin: Očištěné a nakrájené houby orestujte na másle doměkka, osolte, ochuťte pepřem a kmínem. Přidejte krupici a duste dalších 6 minut (pokud se přichytává, můžete podlít vínem). Hotovou houbovou směs promíchejte s nasekanou petrželkou a rozetřete na rozválené listové těsto, které zabalte do ruličky a potřete rozšlehaným žloutkem. Hotový závin pečte v troubě předehřáté na 180°C cca 10-15 minut.

Štika: Rybí filety ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Zprudka je opečte na pánvi na olivovém oleji nejdříve ze strany, kde je kůže. Pak filety otočte a na pánev přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, oloupaná a nadrobno nasekaná rajčata, olivy, česnek nakrájený na plátky, pokrájená konzervovaná rajčata a vše podlijte červený vínem. Na mírném ohni směs orestujte a poté dopečte v troubě při 180°C asi 15 minut.


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 109
Powered by Sigsiu.NET