Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Vepřové maso s rýží


Kategorie: vepřové,

INGREDIENCE:

230g vepřové kýty, nakrájené na tenké plátky, 150g dlouhozrnné rýže, 3 lžíce oleje, 1 nakrájenou velkou cibuli, 2 velké žampiony, nakrájené na plátky, 2 prolisované stroužky česneku, 1 lžíce světlé sójové omáčky, 1 lžička hnědého cukru, 60g vařeného hrášku, 2 oloupaná rajčata, zbavená semen a nakrájená nadrobno, sůl, 2 rozšlehaná vejce


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

Rýži vaříme v dostatečném množství vody zhruba 15 minut. Potom ji scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme dobře okapat.  V předehřátém woku (nebo vyšší pánvi) rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a maso a opékáme je za stálého míchání 3-4 minuty, dokud maso nezačne měnit barvu. Do woku přidáme houby a česnek a opékáme je asi minutu. Ke směsi přidáme sójovou omáčku a cukr a zahříváme další 2 minuty. Do woku přidáme rýži, hrášek a rajčata, podle chuti posolíme, dobře zamícháme a přeneseme do mísy. Ve woku smažíme 2-3 minuty vejce. Nesmějí být příliš tuhá. Do woku vrátíme směs s rýží a promícháme ji se smaženými vejci. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 1951
Powered by Sigsiu.NET