Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Rybí polévka


Kategorie: ryby,

INGREDIENCE:

Jedna hlava s kapra, 150g odřezků z kapra (ploutve, hřbetní kost, ocas), 1 bobkový list, sůl, 150 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 5 kuliček černého pepře, 3kuličky nového koření, mletý černý pepř, 0,15 l smetany na vaření, cukr, 1 lžíce hladké mouky, citron, 1 houska, olej


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

Z hlavy odstraníme oči a žábry a umyjeme ji pod tekoucí vodou. Vložíme do litru studené vody, přidáme umyté odřezky, osolíme a vaříme mírným varem 40 minut. Vývar scedíme do jiného hrnce, hlavu a odřezky vykostíme. Na trošce oleje osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme očištěnou, nastrouhanou kořenovou zeleninu a za stálého míchání společně osmažíme. Zalijeme rybím vývarem, přidáme bobkový list, pepř a nové koření a uvaříme doměkka.  Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do vývaru, dolijeme do 1,5 l vodou a za stálého míchání přivedeme do varu. Do polévky vložíme obrané rybí maso, osolíme, ochutíme cukrem, šťávou s citronu a krátce povaříme. Polévku podáváme s kostičkami housky osmažené na oleji.


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 136
Powered by Sigsiu.NET