Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Candát v makové omáčce


Kategorie: ryby,

INGREDIENCE:

(4 porce)

800g filetů z candáta, šťáva z 1 citronu, mletý bílý pepř, sůl, máslo na pečení, salát na ozdobu.

Omáčka: 120ml bílého vína, 2 lžíce mletého máku, 3 žloutky, 180g rozpuštěného másla, šťáva z ½ citronu


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:
  • Ostrým nožem uděláme do kůže filetů několik mělkých zářezů. Ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na másle zvolna opečeme.

  • Asi 100ml vína přivedeme k varu. Poté jim zalijeme mák a necháme jej nabobtnat.
  • Na horké vodní lázni vyšleháme žloutky se zbylým vínem.
Za stálého šlehání přiléváme máslo, až vznikne hustá omáčka. Vmícháme do ní sůl, pepř, citronovou šťávu a mák. Rybu přelitou omáčku ozdobíme salátem a podáváme s bramborem

Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 122
Powered by Sigsiu.NET