Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Štika s perníkovou krustou


Kategorie: ryby,

INGREDIENCE:

(Pro 4 osoby)

2 filety štiky s kůží, 4 lžíce strouhaného suchého perníku, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, bílý pepř, sůl


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

Rozehřejeme gril nebo troubu s horním pečením na 190°C. Kousky ryby osolte, mírně opepřete a na rozehřátém oleji opečte ze strany kůže tak, aby bylo maso propečené ze dvou třetin. Rybu vyjměte a položte na alobalem vyložený plech kůží dolů. Smíchejte máslo a strouhaný perník a vytvořte tak drobenku, kterou bohatě naneste na nepečenou stranu ryby. Plech vložte do trouby pod gril a pečte tak dlouho, až se z perníkové drobenky roztaví voňavá krusta (hlídejte, aby se drobenka nespálila). Ryba se takto tepelně upraví i z druhé strany a přitom zůstane šťavnatá.

Tip:Štiku servírujte se švestkami pečenými na másle s trochou cukru a zastříknutými slivovicí.


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 117
Powered by Sigsiu.NET