Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Kachní paštika


Kategorie: pomazánky,

INGREDIENCE:

8 - 10 porcí

1 forma (srnčí hřbet), 800 g kachních nebo husích jater,500 ml mléka,100 ml koňaku nebo brandy,100 ml bílého portského vína,250 g másla,panenský olivový olej,sůl,pepř


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

1. Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce, opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského.
2. Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji a necháme zchladnout.
3. Druhou polovinu v kuchyňském kutru rozmixujeme s rozměklým máslem, solí a pepřem. Pokud nemáme k dispozici kutr, játra dvakrát umeleme na masovém strojku.
4. Do fáše přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně ještě dochutíme portským či koňakem.
5. Formu vyložíme potravinářskou fólií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme.
6. Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 80°C asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme dobře ztuhnout.
Paštika se podává s různými druhy pečiva - od bílého až po tmavé celozrnné, jako doplněk doporučujeme listové saláty, ořechy, pošírované nebo marinované, kandované nebo sušené ovoce, různé druhy jemné nakládané sladkokyselé zeleniny, želé, čatní.


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 134
Powered by Sigsiu.NET