Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Zabijačkový ovar


Kategorie: česká kuchyně,

INGREDIENCE:

1 vepřovou hlavu, ledvinky, srdce, asi 1kg plecka, slezinu, 1 koleno, jazyk, ½ kg jater, nové koření, hořčici, celý pepř, 1 cibuli, křen


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

Maso důkladně prohlédneme a dočistíme. Omyté maso vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme cibuli, několik kuliček nového koření a pepře a vše uvedeme do varu. Asi za dvě hodiny se nám vše uvaří. (V tlakovém hrnci je to samozřejmě dřív.) Vše scedíme a dáme do větší mísy, vývar potom použijeme na nějakou polévku. Na stole by neměla scházet hořčice, jak obyčejná, tak i kremžská. Ovšem vrcholem pochutin je čerstvý křen, buď nastrouhaný, nebo s jablky.


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 316
Powered by Sigsiu.NET