Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Králík cibuláč


Kategorie: česká kuchyně,

INGREDIENCE:

1 králík, sůl, tymián, 100g slaniny, 6-8 cibulí, vývar, 2 bobkové listy, 8 zrnek pepře


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

Omytého a osušeného králíka nakrájíme na porce, osolíme a potřeme tymiánem a necháme 3-4 hodiny odležet v chladu. Poté na pekáči rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, na ní necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme porce králíka, opečeme po obou stranách, podlijeme vývarem, vložíme bobkový list a celý  pepř a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení podléváme podle potřeby vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme, králíka omáčkou přelijeme a podáváme s houskovým knedlíkem, brusinkovým nebo rybízovým kompotem.


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 202
Powered by Sigsiu.NET