Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Dipy


Kategorie: grilujeme,

POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

Olivová tapenáda:

200g černých oliv bez pecek, 2 lžíce kaparů, 60g ančoviček v konzervě, kůra z 1 citronu, 10 lžic olivového oleje, 1 lžíce brandy, sůl, mletý černý pepř.

Olivy, kapary, ančovičky a citronovou kůru dáme do mixéru, přilijeme olej, brandy a rozmixujeme na hladkou pastu. Ochutíme solí a pepřem.

 

Česnekový dip:

1 palička česneku, 1 lžíce olivového oleje, sůl, 5 lžic bílého jogurtu, 4 lžíce majonézy, 1 lžička kremžské hořčice, špetka mletého černého pepře.

Paličku česneku potřeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Vložíme ji do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Pak stroužky česneku oloupeme, dáme do misky, osolíme a důkladně rozmačkáme vidličkou. Přidáme jogurt, majonézu, hořčici, pepř a vše promícháme. Necháme vychladit.

 

Rajčatová salsa:

230g drcených rajčat, 1 snítka čerstvého oregana, 4 šalotky, 2 lžíce olivového oleje, ½ lžičky krupicového cukru, 1 lžička rajského protlaku, 1 rajče, sůl.

Do mixéru postupně dáme drcená rajčata, oregano, šalotku, olivový olej, cukr, protlak a následně vše rozmixujeme. Nemusíme však mixovat dohladka, v salse mohou zůstat malé kousky. Nakonec přidáme rajče nakrájené na malé kostičky, vše podle potřeby osolíme a důkladně promícháme. Před podáváním necháme vychladit v chladničce.

 


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 509
Powered by Sigsiu.NET