Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Povidla ze švestek, hrušek a černé bezu


Kategorie: zavařování,

INGREDIENCE:

500g vypeckovaných švestek, 500g hrušek, 1kg plodů černého bezu, 250g želírovacího cukru, 1 lžičku mletého hřebíčku, 2 lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého zázvoru, ½ lžičky mletého kardamonu, 3 lžíce citronové šťávy


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

Bez pečlivě propereme, necháme oschnout a otrháme kuličky ze stopek. Hrušky oloupeme, nakrájíme na osminky a vyjmeme jádřince. Bez promíchání s hruškami, švestkami a cukrem necháme vše odstát, dokud se cukr nerozpustí (asi 3 hodiny). Přimícháme koření. Ovocnou směs dáme na velkou vymaštěnou pánev a vložíme do trouby na střední rošt. Troubu vyhřejeme na 180°C a povidla v ní necháme asi dvě a půl hodiny vyvařit. Nemícháme je! Když konečně zhoustnou, ochutíme je podle libosti citronovou šťávou. Nakonec plníme do sklenic a dobře uzavřeme.


Hodnotit:  
0
10 
povidla "Švehručebezková"
od Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
z September 16, 2013
Delší dobu (již několik let) se v naší rodině vaří hrušková povidla v troubě bez míchání s použitím octa jako jedné z přísad.
Mám dotaz jestli u Švehručebezkových povidel se jedná o totéž a ocet je zde nahrazen citronem? Jinak recept je vynikající. Nashle.
   Počet zobrazení: 632
Powered by Sigsiu.NET