Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Pomalu pečené vepřové maso


Kategorie: vepřové,

INGREDIENCE:

(6 porcí)

1,6kg vepřové pečeně, 4 stroužky česneku nakrájené podélně na tenké plátky, 1 a ½ lžičky nadrobno nakrájených listů fenyklu nebo ½ lžičky sušeného fenyklu, 4 hřebíčky, sůl a pepř, 300ml suchého bílého vína, 300ml vody


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

Na celém povrchu masa uděláme ostrým nožem zářezy, které trochu otevřeme, aby se vytvořily malé kapsy. Plátky česneku vložíme do sítka a propláchneme pod tekoucí studenou vodou, aby dostatečně zvlhly. Nakrájené listy fenyklu nasypeme na talířek a obalíme v nich plátky česneku a hřebíčky. Povrch masa osolíme a opepříme. Maso vložíme do ohnivzdorné mísy nebo do pekáče. Přilijeme víno a vodu. Pečeme v troubě předehřáté na 150°C (plynová trouba stupeň 2), 2 1/2 až 2 ¾ hodiny, až je maso měkké, ale šťavnaté; občas podlijeme. Podáváme-li maso teplé, přendáme je na prkénko a nakrájíme na plátky. Pokud je podáváme studené, necháme maso před vyjmutím z pekáče zcela vychladnout ve vypečené šťávě.


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 4735
Powered by Sigsiu.NET