Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Srnčí medailonky na víně


Kategorie: zvěřina,

INGREDIENCE:

(4 porce)

600g vykostěného srnčího hřbetu, drcený barevný pepř, 250ml červeného vína, 2 lžíce nasekaného tymiánu, sůl, 2 lžíce másla, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce naložených brusinek, 8 plátků anglické slaniny, 100g žampionů


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:
  • Srnčí hřbet očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky, které opepříme. Do mísy nalijeme víno a vmícháme tymián. Maso naložíme do marinády a necháme alespoň den rozležet.
  • Maso vyjmeme z marinády, osušíme je a osolíme (marinádu ponecháme na omáčku). V kastrolu rozehřejeme máslo, medailonky po obou stranách zprudka opečeme, vyjmeme a udržujeme teplé.
  • Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do vypečeného tuku a orestujeme dozlatova. Zaprášíme moukou a podlijeme marinádou. Omáčku za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a nakonec vmícháme brusinky.
  • Plátky anglické slaniny opečeme v pánvi dokřupava a vyjmeme. Žampiony důkladně očistíme, rozčtvrtíme a orestujeme ve výpeku. Spolu s medailonky je vložíme do hotové omáčky a dobře prohřejeme. Srnčí plátky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme slaninou. Chutná příloha jsou opečené brambory.

 

 


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 2284
Powered by Sigsiu.NET