INGREDIENCE: (4 porce).
Těsto: 20g droždí, 500g hladké mouky, 250ml mléka, 50g tuku, 1 žloutek, sůl.
Náplň: 500g hovězího masa, 500g cibule, 2 lžíce oleje, sůl, špetka sušeného oregana, 100g rozinek, 2 vejce, 100g oliv bez pecek.
POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ: Nejprve si připravíme náplň. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. V pánvi rozpálíme olej a maso s cibulí na něm restujeme asi 10 minut. Ochutíme solí a oreganem, přidáme rozinky a dobře promícháme. Necháme rozležet do druhého dne.
Následující den uvaříme vejce natvrdo (8-10 minut), oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Olivy přepůlíme nebo nakrájíme na plátky.
Na těsto rozetřeme droždí se 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka a necháme vykynout kvásek. Zbylou mouku přesijeme do mísy. Tuk rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Ve zbylém mléce rozkvedláme žloutek a osolíme je. Tuk i vaječné mléko přilijeme k mouce, přidáme kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Pak těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka. Na ně rozdělíme připravenou masovou náplň, kostičky vajec a olivy. Kolečka přehneme a okraje pečlivě stiskneme k sobě. Taštičky rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 15 minut dozlatova.