Recepty - to je Kuchtění.cz

Kuchteni.cz = Recepty, zajimavé články, tipy a rady pro Vás

Katalog receptů:

Cannelloni plněné kuřecím masem a špenátem


Kategorie: těstoviny,

INGREDIENCE:

150g listového špenátu, 300g kuřecího masa, 40g anglické slaniny, 1 menší cibule, rostlinný olej, 1 vejce, 70ml smetany, sůl, mletý pepř, 16 cannellonů (polotovar), 650g rajčat, 2 menší cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 1 snítka čerstvého tymiánu, 1 bobkový list, máslo na vymazání pekáče, 150g tvrdého strouhaného sýry


POSTUP PŘI PŘÍPRAVĚ:

1.      Špenát spaříme vroucí vodou, ihned osušíme a jemně nasekáme. Maso, slaninu a cibuli rozkrájíme a umeleme. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme mletou směs, kterou za stálého míchání osmahneme asi 8 minut, nakonec vmícháme špenát a necháme vychladnout. Vejce rozšleháme ve smetaně a zamícháme do směsi. Podle chuti okořeníme.

2.      Na omáčku nakrájíme rajčata, cibuli, česnek, protlak, tymián, bobkový list, sůl, pepř a omáčku 15 minut vaříme, dokud nezhoustne. Nakonec ji propasírujeme přes cedník a dokořeníme.

3.      Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem, troubu rozpálíme na 190°C. Canellonni naplníme 2 - 3 lžícemi nádivky a ukládáme do pekáče. Pak je přelijeme rajskou omáčkou, aby byly rolky zakryté, a posypeme je polovinou strouhaného sýra. Vložíme do předehřáté trouby, kde zapékáme asi 35 minut, dokud vrch nezhnědne. Těsně před vyjmutím z trouby cannelloni posypeme zbývajícím sýrem.


Hodnotit:  
0
   Počet zobrazení: 1074
Powered by Sigsiu.NET