12 porcí
Suroviny:
- 1 kg libové vepřové kýty (ořech)
- 200 g drůbežích jater
- 12 plátků anglické slaniny
- cibule červená
- cibule žlutá
- 1/2 l světlého pšeničného piva
- 100 g škvařeného sádla
- másla nebo jiného tuku
- sůl
- MAGGI Zlatý Slepičí bujón
- MAGGI Bylinky česnek a petržel
- pohanka
- česnek
- slanina
- cibulka
- máslo
Postup při přípravě:
- Odblaněná játra nakrájíme na proužky, osmažíme na části másla s cibulkou a přidáme kostku MAGGI Bylinky česnek a petržel.
- Z vepřové kýty nakrájíme 12 řízků, rozklepeme je, osolíme, poklademe je játry a zavineme, okraje upevníme párátky.
- Kapsy poprášíme moukou, vložíme na pekáček s rozehřátým sádlem, orestujeme, poté je podlijeme vývarem z MAGGI Zlatého slepičího bujónu a světlým pšeničným pivem a dusíme v troubě pod poklicí. Ke konci tepelné úpravy poklici sejmeme, aby řízky zčervenaly, a nakonec přidáme zbývající máslo.
- Základní úprava pohanky: Pohanku vypereme, spaříme na sítu. Pro 4 osoby stačí 1 balíček pohanky.
- Na oleji zpěníme cibulku, vsypeme vypranou pohanku, osolíme, opepříme, chvilku pražíme a pak zalijeme vývarem z MAGGI Sypkého slepičího bujónu, asi 2 prsty nad pohanku tak, jako bychom dělali rýži.
- Pod pokličkou udusíme do měkka asi 20 minut. Poté ji scedíme, na sádle orestujeme cibulku a česnek, přidáme pohanku a prohřejeme.
Náš tip: Pohanka se vyznačuje rychlou přípravou, je levná, patří k pokrmům, které vařením sympaticky zvětší objem, obsahuje rutin, který pomáhá udržovat pružnost cév - a to jsou důvody, které stojí za to, abychom to s pohankou aspoň zkusili a zařadili ji do svých receptů