Nalezené recepty

Švestková omáčka

Hanácké plněné kapsy s valašskou pohankou

12 porcí

Suroviny:

  • 1 kg libové vepřové kýty (ořech)
  • 200 g drůbežích jater
  • 12 plátků anglické slaniny
  • cibule červená
  • cibule žlutá
  • 1/2 l světlého pšeničného piva
  • 100 g škvařeného sádla
  • másla nebo jiného tuku
  • sůl
  • MAGGI Zlatý Slepičí bujón
  • MAGGI Bylinky česnek a petržel
  • pohanka
  • česnek
  • slanina
  • cibulka
  • máslo

 Postup při přípravě:

  1. Odblaněná játra nakrájíme na proužky, osmažíme na části másla s cibulkou a přidáme kostku MAGGI Bylinky česnek a petržel.
  2. Z vepřové kýty nakrájíme 12 řízků, rozklepeme je, osolíme, poklademe je játry a zavineme, okraje upevníme párátky.
  3. Kapsy poprášíme moukou, vložíme na pekáček s rozehřátým sádlem, orestujeme, poté je podlijeme vývarem z MAGGI Zlatého slepičího bujónu a světlým pšeničným pivem a dusíme v troubě pod poklicí. Ke konci tepelné úpravy poklici sejmeme, aby řízky zčervenaly, a nakonec přidáme zbývající máslo.
  4. Základní úprava pohanky: Pohanku vypereme, spaříme na sítu. Pro 4 osoby stačí 1 balíček pohanky.
  5. Na oleji zpěníme cibulku, vsypeme vypranou pohanku, osolíme, opepříme, chvilku pražíme a pak zalijeme vývarem z MAGGI Sypkého slepičího bujónu, asi 2 prsty nad pohanku tak, jako bychom dělali rýži.
  6. Pod pokličkou udusíme do měkka asi 20 minut. Poté ji scedíme, na sádle orestujeme cibulku a česnek, přidáme pohanku a prohřejeme.

Náš tip: Pohanka se vyznačuje rychlou přípravou, je levná, patří k pokrmům, které vařením sympaticky zvětší objem, obsahuje rutin, který pomáhá udržovat pružnost cév - a to jsou důvody, které stojí za to, abychom to s pohankou aspoň zkusili a zařadili ji do svých receptů

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}