Nalezené recepty

Přivítejte jaro na talíři!

První teplejší víkend letošní zimy je za námi a jaro klepe na dveře. Příroda se pomalu probouzí, slunce vychází a zapadá později. Všechny tyto biologické a další aspekty k přechodu těchto dvou ročních období patří už odnepaměti, proč ale nepřivítat jaro i jinde, třeba v kuchyni.

Zákaz prodeje celeru osobám mladším 18 let!

Určitě se ptáte, proč celer znecitlivuje jazyk? Donedávna jsme se i my domnívali, že je to důsledkem špatného mytí - tedy důsledek určitých pesticidů či konzervačního spreje. Nicméně tato domněnka byla špatná. Stačilo trochu hledání na internetu abychom zjistili, že se ve skutečnosti jedná nikoliv o chybu, nýbrž vlastnost.  Jak se s tím tedy vypořádat?

10 největších Fast Food řetězců na světě: tajemství nemožného?

Známe to každý, jdete nakupovat, projít se do města a dostanete hlad. Zarytí odpůrci a konzumenti zdravé stravy pohrdnou, nicméně mnozí z nás si jednou za čas dopřejí nějaký ten kousek mastného kuřete či tučných hranolků s hamburgerem. Ať tak či onak, fast foody se stali neodmyslitelnou součástí stravování napříč kontinenty, dnes se tedy pojďme podívat na deset největších gigantů tohoto průmyslu.

Je do růžova propečené kuře hrozbou?

Určitě jste se již setkali s narůžovělým kouskem kuřecího. Dát takové maso zpět k provaření nebo jej bez ostychu sníst? Odpověď jsme zkusili najít u Briana Geigera

Koření života

Když jsem byla dítě, pamatuji si pohled do máminy skřínky s kořením. Bylo to jako snění v černobílém světě. Dominantní skleničky byly naplněny jak jinak než solí a pepřem, vzpomínám si však také na drcený česnek v prášku, kousky sušené cibule či skořicový cukr - určený pro můj oblíbený toast. Pamatuji si také skleničku s paprikou, která se po celá desetiletí nezměnila, stejně jako party držáčky vajec na tvrdo.

Jaká pánev je nejlepší?

Vítejte v aréně nesoucí název kuchyň, kde svádějí souboj jednotlivé kuchyňské pomůcky a spotřebiče. Vítězství pak záleží z části na kuchařském umu, z části na stylu, a z části právě na použitém nářadí. Dnes se podíváme na pánve, které zaujímají na tomto poli jedno z předních postavení.  Přestože jsou si tvarem velice podobné, najdeme mezi nimi spoustu rozdílů. Jakou tedy zvolit, pokud to myslíme s vařením aspoň trochu vážně?

Vaření podle kalendáře: čtvero ročních období na talíři

S příchodem chladného podzimu si čím dál tím víc uvědomuji, jak velký vliv má roční doba na mé chutě, jídlo které budu vařit a jaké ingredience přitom používat. Zatímco v letních dnech přemýšlím, co bych mohl „hodit" na gril, v zimě jsem myšlenkami v útulné kuchyni, teplé kuchyni.

Tip na recept: Kuřecí plátky se sýrovou pomazánkou

Já a můj partner milujeme jídla z drůbeže, protože jsou nejen velmi chutné, ale i lehce stravitelné. Inspirace na nové recepty čerpám nejen z knih, televize, ale také z internetu.Tento recept jsem viděla v televizi v relací, kterou uváděl Andrej Bičan. Jídla ráda připravuji, a vždy použiji své ingredience, které celkovou chuť jídla vylepší, a právě proto se chci s Vámi podělit o tento recept. Je to pochoutka, jíž nikdo z Vašich blízkých neodolá. Jako přílohu doporučuji americké brambory.

Zelená bestie: nejlepší punč na horké letní dny

Mám dobrého přítele, který objednává drinky od barmanů velice zajímavým způsobem, konkrétně pak nějak takto: „Budu pít cokoliv mi namícháte, ale nesmí v tom být absinth!".

Exkluzivní borůvkový dezert oceněný 5 hvězdami, my máme recept

Máte chuť na trochu luxusu? Pokud ano, ale máte toto slovo spojeno se spoustou peněz, pak se nemusíte bát. Dnes vám na stůl přinášíme exkluzivní recept na borůvkový dezert, který v rámci jednoho z největších internetových portálů, zaměřených na vaření, webu FineCooking.com, obdržel zcela neuvěřitelných pět hvězdiček, nebude vás však stát více než stejně srovnatelná bublanina české provenience. Pojďme se tedy pustit do pečení, protože to opravdu stojí za to.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}