Nalezené recepty

Proč využívat indukční vaření?

K indukčnímu vaření se přiklání stále větší množství kuchařů. Mají k tomu hned několik důvodů. Proč byste si i vy domů měli pořídit indukční desku a nádobí?

Princip fungování indukčního vaření

Indukční deska funguje na zcela odlišném způsobu než ostatní (plynové, elektrické či sklokeramické) sporáky. Využívá působení elektromagnetického pole. Uvnitř desky je schovaná spirála, která působí na dno hrnce. To se ohřívá a následně se ohřívá i pokrm. Tento systém je velkou výhodou, protože vzniká teplo pouze v hrnci, nikoliv v jeho okolí. Vaření je díky tomu nejen rychlejší, ale i bezpečnější. Výhodu to má i při následném mytí. Pokud jídlo z hrnce „uteče“, na desce se nepřipálí, takže ji stačí jen otřít a vše je perfektně čisté. Není třeba používat speciální přípravky, stačí suchý nebo navlhčený hadřík.

Jaké jsou dvě největší přednosti indukčního vaření?

  • Hrnce se ohřívají velmi rychle, příprava jídel se zkracuje na minimum.
  • Je úspornější na spotřebu energie.

Jaké hrnce vybrat?

Musíte si pořídit indukční hrnce, které mají speciální úpravu dna. Je možné je použít i na jiné typy desek, ovšem obráceně to nefunguje. Čím silnější dno hrnec má, tím lépe. Kromě dna si dejte pozor na ucha. Je vhodné plastové provedení, které se lépe drží a neklouže. Pokličky jsou praktičtější skleněné, vidíte, co se s jídlem v hrnci děje. Cenově výhodnější je, když koupíte kompletní sady hrnců.

Rozhodně se neuchylujte k tomu, že koupíte nádobí někde na tržnici. Domů si přinesete nekvalitní hrnec, který velmi rychle vyhodíte. Raději se podívejte na značkový eshop Tescoma. Za rozumné ceny nabízí veškeré kuchyňské potřeby, na indukční hrnce dává dokonce 5 let záruku!

Rada na závěr: Pokud si budete zařizovat úplně novou kuchyni, inspirujte se články v této rubrice. Najdete zde trendy z oblasti designu i praktické rady, jak kuchyni uspořádat.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}