Nalezené recepty

Uvařte si doma tradiční ukrajinský boršč

Každá správná kuchtička má v šuplíku několik kuchařek s recepty, pro které by dala ruku do ohně. Ať už je to svíčková na smetaně nebo jiná klasická jídla české kuchyně. Co vám ale určitě chybí, je recept na tradiční ukrajinský boršč. Přímo ze žhnoucí plotny ho přinášíme na váš stůl.

Co budete potřebovat:

Doba přípravy: 45 minut
100g červené řepy
60g hlávkového zelí
500g vepřového masa
400g brambor
15g rajčatového pyré
Mrkev petržel, cibuli, červenou papriku
Ocet, máslo, smetanu
Pepř, sůl, bobkový list

Na másle si ve velkém hrnci orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou mrkev, petržel, červenou řepu (oloupanou), zelí a červenou papriku. Přidáme na kostičky nakrájené maso, zalijeme horkou vodou a necháme povařit se solí, bobkovým listem, pepřem na kostky nakrájenými brambory. Poté, co se maso uvaří, vmícháme rajčatové pyré, ocet dle chuti a necháme dojít.
Servírujeme na vyhřátém talíři spolu se smetanou a čerstvým žitným chlebem.

Pro ty, kdo neholdují vepřovému masu, máme výborný tip. Zkuste ho nahradit třeba hovězím (telecím). Pro zastánce ještě zdravějšího způsobu stolování existuje dále možnost nahradit tento recept kuřecím masem a pro milovníky vegetariánského způsobu života – zkuste například sójové maso nebo cizrnu. Nedoporučujeme ale kombinovat s tofu.

Na mnohých internetových portálech se objevují různé recepty jídel, které mají připomínat slavný boršč. Nenechte se zlákat neověřenými recepty.

Dobrou chuť!

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}