První teplejší víkend letošní zimy je za námi a jaro klepe na dveře. Příroda se pomalu probouzí, slunce vychází a zapadá později. Všechny tyto biologické a další aspekty k přechodu těchto dvou ročních období patří už odnepaměti, proč ale nepřivítat jaro i jinde, třeba v kuchyni.
Když se řekne jaro, spousta lidí si představí zelenou. A není se čemu divit, vždyť co jiného na jaře vidíme než růst nových listů, okrývání sněhové peřiny a zelenání luk. Zkrátka a dobře, zelená je s jarem spojena stejně jako Mach s Šebestovou. V kuchyni je tomu nejinak. Však se sami zamyslete, kdy naposled jste si dali opravdu dobrý zeleninový salát?
Připravili jsme pro vás několik receptů, které mohou být po dlouhé zimě skvělým oživením pro vaše oko i žaludek.
Jarní špenát zapečený se sýrem
Palačinky s jarní zeleninou
Zeleninový salát s houbovou zálivkou
Zeleninové jarní závitky
Jarní závitky
Bylinková omeleta
Jarní syrová zelenina se salsou z jahod a bylinkovým tvarohem
Jarní polévka se ztraceným vejcem
Jarní polévka se sedlinou
Vepřové nudličky s pórkem
Smažená kuřecí prsa se salátem
Jarní sekaná
Jarní špízy