Nalezené recepty

Základní zeleninová polévka

Tato univerzální zeleninová směs může být použita při přípravě čistého zeleninového vývaru, který se dá dále využít při přípravě polévek nebo omáček, nebo jíst samotný. Z udaného množství zeleniny připravíte asi 1,5 l vývaru. Dá se zamrazit a v lednici vydrží 3-4 dny.

Suroviny

  • 2 velké cibule
  • 1 střední tuřín
  • 2 střední mrkve
  • 2 střední vodnice
  • 2 střední pastináky
  • 2 střední pórky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 litry filtrované vody

Postup přípravy

  1. Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte a spolu s česnekem ji vložte do velikého hrnce nebo hluboké pánve svodou.
  2. Pomalu uveďte do varu.
  3. Zmírněte oheň, přikryjte poklicí a pomalu vařte asi 2 hodiny.
  4. Před slitím nechte vychladnout. Vývar uskladněte v lednici nebo mrazáku.

 

Další informace

Tato univerzální zeleninová směs může být použita při přípravě čistého zeleninového vývaru, který se dá dále využít při přípravě polévek nebo omáček, nebo jíst samotný. Z udaného množství zeleniny připravíte asi 1,5 l vývaru. Dá se zamrazit a v lednici vydrží 3-4 dny.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}