Nalezené recepty

Olomoucký řízek

Suroviny

  • 500g vepřové kýty
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky olomouckých tvarůžků
  • hladká mouka
  • 1 vejce
  • 2-3 lžíce mléka
  • strouhanka
  • tuk na smažení
  • půl citronu

Postup přípravy

  1. Na rozklepané, osolené a opepřené řízky klademe plátky šunky a olomouckých tvarůžků.
  2. Přehneme na polovinu a okraje dobře sklepeme paličkou, aby náplň při smažení nevytékala. Takto připravené řízky obalujeme v mouce, ve vajíčku rozšlehaném v mléce a nakonec v strouhance.
  3. Poté osmahneme na rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova.
  4. Podáváme pokapané citrónovou šťávou, s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo salátem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}