Suroviny
4 porce
- 4 plátky kotlety
- 2 menší okurky
- 1 velká cibule
- sádlo na osmažení
- hladká mouka
- 1 lžíce hladké hořčice
- 1/2 citrónu
- sůl
- pepř
- omáčka worčestr
Postup přípravy
- Okurky a cibuli nakrájíme nadrobno.
- Posolené kotlety opečeme po obou stranách na sádle. Když jsou kotlety opečené, přendáme je na talíř a dáme je do tepla, aby nevystydly.
- Na pánvi na zbylém omastku usmažíme cibuli do žluta, posypeme trochou hladké mouky a necháme trochu „ zaškvírnout".
- Potom podlijeme vodou, přidáme trochu hladké hořčice a povaříme na jemnou hladkou omáčku.
- Nakonec přidáme okurku, zamícháme a dochutíme šťávou z poloviny citrónu, dosolíme, trochu opepříme, asi třikrát kápneme worčestr.
- Můžeme dochutit AROMATEM.
- Podává se s chlebem.