Suroviny
8 porcí
- 2 brambory
- 1 lžíce steakového pepře
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- 4 lžíce sezamových semen
- 4 lžíce mletých lískových oříšků
- 8 vepřových řízků
- sůl
- pepř
- 2 a ½ lžíce oleje
- ½ svazku pažitky
- 200g čerstvého sýra
- 150ml zakysané smetany
- 2 lžičky křenu
- 4 plátky ananasu
- 6 lžic ananasové šťávy
- 200ml sladkokyselé asijské omáčky
Postup přípravy
- Brambory oloupeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme a rozmícháme se steakovým pepřem. Ve druhém talíři rozšleháme vejce s mlékem. Na další si připravíme mouku, sezam a oříšky.
- Řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, rozpůlíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, vejcích, bramborách, sezamu nebo oříšcích. Smažíme na oleji 5 minut s každé strany a vyjmeme.
- Posekanou pažitku smícháme s čerstvým sýrem, smetanou a křenem. Osolíme a opepříme.
- Ananas nakrájíme na kostičky a krátce podusíme na vypečeném tuku. Přilijeme ananasovou šťávu a asijskou omáčku a necháme přejít varem. Řízky podáváme s oběma omáčkami.