Nalezené recepty

Vepřové řízky se dvěma omáčkami

Suroviny

8 porcí

  • 2 brambory
  • 1 lžíce steakového pepře
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 4 lžíce sezamových semen
  • 4 lžíce mletých lískových oříšků
  • 8 vepřových řízků
  • sůl
  • pepř
  • 2 a ½ lžíce oleje
  • ½ svazku pažitky
  • 200g čerstvého sýra
  • 150ml zakysané smetany
  • 2 lžičky křenu
  • 4 plátky ananasu
  • 6 lžic ananasové šťávy
  • 200ml sladkokyselé asijské omáčky

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme a rozmícháme se steakovým pepřem. Ve druhém talíři rozšleháme vejce s mlékem. Na další si připravíme mouku, sezam a oříšky.
  2. Řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, rozpůlíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, vejcích, bramborách, sezamu nebo oříšcích. Smažíme na oleji 5 minut s každé strany a vyjmeme.
  3. Posekanou pažitku smícháme s čerstvým sýrem, smetanou a křenem. Osolíme a opepříme.
  4. Ananas nakrájíme na kostičky a krátce podusíme na vypečeném tuku. Přilijeme ananasovou šťávu a asijskou omáčku a necháme přejít varem. Řízky podáváme s oběma omáčkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}