Suroviny
4 porce
- 400g vepřové krkovičky
- sůl
- mletý pepř
- 60ml oleje
- 1 červená cibule
- 40g másla
- 8 vajec
- ½ svazku zelené petrželky
- 4 plátky chleba
- 1-2 lžíce dijónské hořčice
- 16 salátových listů (druh podle chuti)
- 8 cherry rajčat
Postup přípravy
- Krkovičku nakrájejte na čtyři stejně velké plátky. Na okrajích je mírně nařízněte, lehce po obou stranách naklepejte, osolte a opepřete.
- Na pánvi rozpalte olej, maso po obou stranách opečte a uchovávejte v teple.
- Oloupanou cibuli nakrájejte na osminky, které rozeberte na měsíčky. Velmi zlehka je orestujte na rozehřátém másle, vyndejte a na ubrousku nechte okapat od tuku.
- Vejce rozklepněte do misky, rozmíchejte a nalijte na pánev s máslem po cibuli. Za stálého míchání je nechte srazit. Hotová míchaná vejce ochuťte nasekanou zelenou petrželkou (trochu petrželky si nechte stranou na ozdobení), solí a pepřem.
- Plátky chleba potřete hořčicí, na ni navrstvěte míchaná vejce, část orestované cibule a listy salátu. Přidejte řízky, obložte je zbylou cibulí, rozkrájenými rajčátky a snítkami zelené petrželky.