Nalezené recepty

Řízek na chlebu

Suroviny

4 porce

  • 400g vepřové krkovičky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 60ml oleje
  • 1 červená cibule
  • 40g másla
  • 8 vajec
  • ½ svazku zelené petrželky
  • 4 plátky chleba
  • 1-2 lžíce dijónské hořčice
  • 16 salátových listů (druh podle chuti)
  • 8 cherry rajčat

Postup přípravy

  1. Krkovičku nakrájejte na čtyři stejně velké plátky. Na okrajích je mírně nařízněte, lehce po obou stranách naklepejte, osolte a opepřete.
  2. Na pánvi rozpalte olej, maso po obou stranách opečte a uchovávejte v teple.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na osminky, které rozeberte na měsíčky. Velmi zlehka je orestujte na rozehřátém másle, vyndejte a na ubrousku nechte okapat od tuku.
  4. Vejce rozklepněte do misky, rozmíchejte a nalijte na pánev s máslem po cibuli. Za stálého míchání je nechte srazit. Hotová míchaná vejce ochuťte nasekanou zelenou petrželkou (trochu petrželky si nechte stranou na ozdobení), solí a pepřem.
  5. Plátky chleba potřete hořčicí, na ni navrstvěte míchaná vejce, část orestované cibule a listy salátu. Přidejte řízky, obložte je zbylou cibulí, rozkrájenými rajčátky a snítkami zelené petrželky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}