Nalezené recepty

Vepřové kotlety na víně

Suroviny

  • 400g vepřových kotlet
  • svazek naťové cibule
  • 200ml červeného suchého vína
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička červeného pepře
  • snítka rozmarýnu
  • 1 lžička medu
  • sůl
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžičky hladké mouky

Postup přípravy

  1. Kotlety naklepeme a po jedné straně nařežeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
  2. Cibulky opláchneme a odkrojíme zelenou nať.
  3. Na hlubší pánvi rozpustíme sádlo a maso společně s cibulkami osmažíme. Poté maso vyndáme na postranní talíř.
  4. Do pánve přidáme česnek nekrájený na plátky, med, pár lístků rozmarýnu, sůl. Vše posypeme moukou a zalijeme vínem. Necháme chvíli podusit a poté přidáme maso a ještě chvíli dusíme.
  5. Maso s omáčkou podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}