Suroviny
- 400g vepřových kotlet
- svazek naťové cibule
- 200ml červeného suchého vína
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička červeného pepře
- snítka rozmarýnu
- 1 lžička medu
- sůl
- 2 lžíce sádla
- 2 lžičky hladké mouky
Postup přípravy
- Kotlety naklepeme a po jedné straně nařežeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
- Cibulky opláchneme a odkrojíme zelenou nať.
- Na hlubší pánvi rozpustíme sádlo a maso společně s cibulkami osmažíme. Poté maso vyndáme na postranní talíř.
- Do pánve přidáme česnek nekrájený na plátky, med, pár lístků rozmarýnu, sůl. Vše posypeme moukou a zalijeme vínem. Necháme chvíli podusit a poté přidáme maso a ještě chvíli dusíme.
- Maso s omáčkou podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou.