Nalezené recepty

Vepřové kotlety se šalvějí

Suroviny

4 porce

  • 800g vepřových kotlet s kostí
  • 5 stroužků česneku
  • 12 lístků čerstvé šalvěje
  • 4 plátky parmské šunky
  • 4 sušené meruňky
  • 60g másla
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 2 lžíce olivového oleje
  • tuk na pekáček

Postup přípravy

  1. Kotlety rozdělíme na 4 plátky. Po stranách maso nařízneme, aby vznikla kapsa.
  2. Česnek oloupeme a dáme spolu s 8 lístečky šalvěje, šunkou, meruňkami, máslem, solí a pepřem do mixéru. Vše rozmixujeme dohladka. Ochuceným máslem naplníme kapsičky kotlet.
  3. Na rozehřátém oleji kotlety z obou stran zprudka opečeme. Poté je vyjmeme, vložíme do vymazaného pekáčku a dopečeme v troubě při 180°C asi 15 minut doměkka. Zdobíme šalvějí a podáváme s brambory.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}