Suroviny
4 porce
- 800g vepřových kotlet s kostí
- 5 stroužků česneku
- 12 lístků čerstvé šalvěje
- 4 plátky parmské šunky
- 4 sušené meruňky
- 60g másla
- mletý černý pepř
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje
- tuk na pekáček
Postup přípravy
- Kotlety rozdělíme na 4 plátky. Po stranách maso nařízneme, aby vznikla kapsa.
- Česnek oloupeme a dáme spolu s 8 lístečky šalvěje, šunkou, meruňkami, máslem, solí a pepřem do mixéru. Vše rozmixujeme dohladka. Ochuceným máslem naplníme kapsičky kotlet.
- Na rozehřátém oleji kotlety z obou stran zprudka opečeme. Poté je vyjmeme, vložíme do vymazaného pekáčku a dopečeme v troubě při 180°C asi 15 minut doměkka. Zdobíme šalvějí a podáváme s brambory.