Nalezené recepty

Myslivecké řízky se žampiony

Suroviny

 

4 porce

  • 800g vepřové kýty
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 100g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 200g žampionů
  • 1 citron
  • 100ml masového vývaru
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 bobkové listy
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.
  2. V hlubší pánvi rozpálíme olej a řízky opečeme po obou stranách doměkka. Vyjmeme je a uchováme v teple.
  3. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Žampiony důkladně očistíme a rozčtvrtíme. Z citronu vymačkáme šťávu.
  4. Ve vypečeném tuku v pánvi osmahneme anglickou slaninu s cibulí, pak přidáme žampiony a vše orestujeme.
  5. Ke směsi přilijeme citronovou šťávu s vývarem a ochutíme hořčicí. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a za občasného promíchání dusíme, až jsou houby měkké.
  6. Řízky rozdělíme na talíře, přelijeme žampionovou omáčkou a ozdobíme bylinkami.
  7. Vhodnou přílohou je rýže promíchaná s pórkem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}