Nalezené recepty

Vepřové na žampionech

Suroviny

4 porce

  • 400g vepřového masa z kýty
  • 1 cibule
  • 250g žampionů nebo jiných hub
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 100ml vývaru
  • 200ml zakysané smetany
  • svazek pažitky

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. Žampiony očistíme, hlavičky sloupneme a houby nakrájíme na plátky.
  2. Maso opláchneme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na plátky a ty pak na dlouhé proužky.
  3. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme olej a maso na něm prudce opečeme. Vyjmeme ho, osolíme, opepříme a udržujeme teplé.
  4. Cibuli a žampiony opečme na pánvi, přilijeme vývar a kysanou smetanu. Maso znovu vrátíme do pánve a omáčku dosolíme a opepříme.
  5. Posypeme sekanou pažitkou. Jako příloha se hodí rýže.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}