Suroviny
4 porce
- 400g vepřového masa z kýty
- 1 cibule
- 250g žampionů nebo jiných hub
- 1 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 100ml vývaru
- 200ml zakysané smetany
- svazek pažitky
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli jemně nasekáme. Žampiony očistíme, hlavičky sloupneme a houby nakrájíme na plátky.
- Maso opláchneme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na plátky a ty pak na dlouhé proužky.
- Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme olej a maso na něm prudce opečeme. Vyjmeme ho, osolíme, opepříme a udržujeme teplé.
- Cibuli a žampiony opečme na pánvi, přilijeme vývar a kysanou smetanu. Maso znovu vrátíme do pánve a omáčku dosolíme a opepříme.
- Posypeme sekanou pažitkou. Jako příloha se hodí rýže.