Nalezené recepty

Uzené v kořeněné košilce

Suroviny

4 porce

  • 3 stroužky česneku
  • 1 svazek bazalky
  • 1 svazek petrželky
  • 1 lžíce ostré hořčice
  • 1 žloutek
  • 5 lžic mletých lískových oříšků
  • sůl
  • pepř
  • 750 g šunky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 kg brambor
  • 250 ml vývaru

Postup přípravy

Postup při přípravě:

  1. Troubu zahřejeme na 180°C, Česnek oloupeme a nasekáme. Bylinky omyjeme a otřepeme, otrháme lístky, najemno nasekáme a promícháme s hořčicí, oříšky, žloutkem, solí a pepřem.
  2. Maso omyjeme, ev. odstraníme úlomky kostí, osušíme a kolem dokola důkladně opepříme. Vložíme do velkého kastrolu nebo nákypové formy, posypeme moukou a rovnoměrně potřeme směsí bylinek. V předehřáté troubě pečeme asi 75 minut.
  3. Brambory oloupeme, omyjeme a podélně nakrájíme na čtvrtky. Po 15 minutách pečení je rozložíme okolo masa, přilijeme vývar a pečeme dalších 60 minut.
  4. Upečené maso nakrájíme a spolu s brambory upravíme na talíře.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}