Nalezené recepty

Fazole s uzeným a švestkami

Suroviny

4 porce

  • 200 g suchých bílých fazolí
  • 2 malé brambory
  • 250 g cibule
  • 500 g uzeného bez kostí
  • 2 lžíce másla
  • 450 g mraženého hrášku
  • 200 g diabetického švestkového kompotu (bez pecek)
  • sůl
  • pepř
  • 1 svazek petrželky

Postup přípravy

  1. Fazole večer namočíme tak, aby byly ponořené do vody, a následující den je ve stejné vodě vaříme asi 40 minut doměkka.
  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a podélně nakrájíme na osminky. Uzené nakrájíme na kousky velikosti sousta.
  3. Máslo rozehřejeme na velké pánvi a uzené na něm orestujeme. Přidáme cibuli a podusíme. Obojí pak spolu s brambory a mraženým hráškem přidáme k fazolím a vaříme dalších 20 minut.
  4. Švestky slijeme, necháme okapat a krátce před podáváním je spolu s ostatními přísadami na pánvi ohřejeme. Vše ochutíme solí a pepřem. Petrželku omyjeme, otrháme lístky, nasekáme je a ozdobíme jimi pokrm.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}