Nalezené recepty

Uzené maso s křenovou omáčkou

Suroviny

 

4 porce

  • 500g vařeného uzeného masa
  • 60g křenu
  • 500ml vývaru
  • 200ml smetany (12%)
  • 50g másla
  • 50g hladké mouky
  • cukr
  • sůl

Postup přípravy

  • Z másla a mouky připravíme jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem a rozšleháme.
  • Omáčku přivedeme k varu a 15 minut povaříme. Poté do ni vlijeme smetanu a povaříme dalších asi 5 minut.
  • Křen oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme do omáčky. Omáčku dle chuti přisladíme a přisolíme.
  • Uzené maso prohřejeme a nakrájíme na plátky. Rozdělíme ho na talíře a podlijeme omáčkou. Podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}