Nalezené recepty

Šumavské řízky

Suroviny

 

4 porce

  • Čtyři plátky uzené krkovičky nebo uzené rolované plece
  • 600g brambor
  • 1 lžička majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 80-100g hladké mouky
  • špetka černého mletého pepře
  • olej na smažení
  • sůl

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory najemno nastrouháme do mísy. Osolíme je a necháme chvíli odstát. Poté z nich vymačkáme tekutinu, okořeníme je a přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku. Vypracujeme těsto.
  2. Na oleji rozprostřeme čtvrtinu těsta, jako bychom pekli bramborák. Na polovinu položíme plátek masa.
  3. Když se těsto zespodu zapeče, přeložíme volnou polovinu placky přes maso. Dopečeme.
  4. Kapsy v pekáčku v troubě při 180°C asi 10 minut dopečeme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}