Nalezené recepty

Uzené maso v bramboráku

Suroviny

 

4 porce

  • 4 velké brambory
  • 100ml mléka
  • 1 vejce
  • 4-5 lžic hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, špetku mletého černého pepře
  • 1 lžíce čerstvé nasekané majoránky
  • 200g uzené vepřové kýty
  • olej na smažení
  • nasekaná jarní cibulka

Postup přípravy

  1. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno do větší mísy.
  2. Přebytečnou vodu vymačkáme, přilijeme mléko, přidáme vejce, mouku, dobře utřený česnek, sůl, pepř a majoránku. Těsto důkladně promícháme.
  3. Uzené maso nakrájíme na menší plátky.
  4. Na pánvi (nejlépe lívanečníkové) rozpálíme olej. Na dno dáme lžíci bramborového těsta, na něj položíme plátek uzeného masa a přikryjeme lžící bramborákové směsi, kterou rozprostřeme.
  5. Naplněné bramboráčky opečeme po obou stranách dozlatova.
  6. Podáváme je posypané jarní cibulkou se zeleninovým salátem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}