Nalezené recepty

Hráškové pyré s uzeným

Suroviny

1 porce

  • 70 g neloupaného hrášku
  • 1 malý brambor
  • 1 malá cibule
  • sůl
  • pepř
  • na špičku nože sušené majoránky, tymiánu a mletého kmínu
  • 300 ml vývaru
  • 150 g kyselého zel
  • 1 uzená kotleta (asi 150g)
  • 1 bobkový list
  • 1 kulička jalovce

Postup přípravy

  1. Večer namočíme hrášek, aby byl ponořený ve studené vodě a změkl.
  2. Následujícího dne jej ve stejné vodě přivedeme k varu.
  3. Brambor oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Obojí přidáme k hrášku spolu se solí, pepřem, majoránkou, tymiánem a kmínem. Vaříme při mírné teplotě asi 45 minut doměkka.
  4. Občas zamícháme, aby se směs nepřipalovala, podle potřeby můžeme přilít trošku vývaru.
  5. Kyselé zelí ohřejeme s 250 ml vývaru, přidáme maso, bobkový list, jalovec, sůl a pepř a vše pod pokličkou asi 20 minut povaříme.
  6. Hráškové pyré pikantně ochutíme a spolu s masem a kyselým zelím upravíme na talíř a ozdobíme bylinkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}