Uzená krkovice v bramborovém těstě
Suroviny
- 500g uzené krkovice vcelku
- 500g v slupce vařených brambor
- 220g hrubé mouky
- 220g polohrubé mouky
- mletý kmín
- mletý pepř
- sůl
- 1 vejce
- 3 lžíce jemně nasekaných bylinek (petrželka, oregano)
Postup přípravy
- Vychladlé a oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme obě mouky, kmín, pepř, sůl a vejce. Připravíme tuhé těsto, které rozválíme na plát a posypeme bylinkami.
- Maso po omytí a osušení položíme na těsto, důkladně jej zabalíme a těsto propícháme vidličkou.
- Rolku položíme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě při 170°C upečeme dorůžova.
- Krájíme na plátky a podáváme s dušeným špenátem nebo zelím.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce