Nalezené recepty

Huspenina se zeleninou

Suroviny

 

6 porcí

  • 700g vepřového masa (nožičky, laloky, ocásek, kolínko)
  • 500g vepřové plece
  • sůl
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 5 zrnek pepře
  • 3 zrnka nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 100g sterilovaného hrášku
  • 2 lžíce octa

Postup přípravy

  1. Všechno maso vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme a přivedeme kvaru. Vaříme asi 90 minut.
  2. Cibuli oloupeme, mrkev, petržel a celer očistíme a opláchneme. Spolu s kořením přidáme do hrnce k masu a vaříme dalších 40 minut. Těsně před koncem přidáme hrášek a ocet.
  3. Když jsou maso a zelenina měkké, vyjmeme je, maso pečlivě vykostíme a pokrájíme na třícentimetrové kostky, zeleninu nakrájíme nadrobno. Vše ozdobně naskládáme do vhodných nádob (spíše nižších).
  4. Vývar přecedíme přes sítko a zalijeme jím maso se zeleninou. Huspeninu necháme ztuhnout na chladném místě.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}